Guide til brug af yoniæg

Yoniægget er et lille æg skåret i sten, som man indfører i vagina for at træne forskellige dele af underlivet. Hvis du endnu ikke ved, om det er noget for dig, har vi samlet 8 gode grunde til at begynde at træne med yoniæg her (link)


Stenen

Først skal du vælge, hvilken sten dit yoniæg skal være lavet i. Måske tror du på stenens iboende energier, eller måske er der en sten, der passer sig særligt godt til dine stjernetegn. Måske er du tiltrukket af en særlig form for æstetik, eller måske kan du bare lide farven. Uanset hvordan du vælger, er det er dig, der skal bære stenen i din krop, og du ved bedst, hvad der er vigtigt at tage højde for.
Vi har valgt at forhandle (alle som link) Rosaqvartz, obsidian, lys krystal, lys- og mørk jade, fordi deres overflader er velegnet til formålet. Stenene kommer godt rundt i dyrekredsen, og ikke mindst fordi, vi synes, de er smukke.


Størrelse
Vi er alle meget forskellige indvendigt, så det er svært at sige noget universelt om, hvilken størrelse der er rigtig til dig. Du kender din egen krop bedst.
Som hovedregel gælder det, at jo mindre yoniægget er, jo stærkere muskler skal man have for at holde fast på det. Derfor vil de fleste være glade for at starte træningen med et yoniæg i mellemstørrelse. Hvis du lige har født, vil det være nemmere for vaginalmuskulaturen at gribe fat om et yoniæg i large. Small anbefaler vi til dig, der er i god form indeni. 


Med eller uden snor

Alle Lusts yoniæg har et boret hul, hvor der kan føres en snor igennem, så du nemmere kan trække yoniægget ud. Hvis du ønsker det, kan du skifte den medfølgende nylonsnor ud med tandtråd, der ikke er blevet efterbehandlet med hverken smag eller voks. Du kan også vælge slet ikke at have snor i, hvis den generer, eller ikke falder i din æstestik. Yoniægget kan ikke forsvinde nogen steder hen, da livmoderhalsen er for snæver til at lade ægget passere. Har du problemer med at få yoniægget ud, kan du sætte dig i hug og hoste, så kommer det ud af sig selv.


Forberedelse af ægget

Inden du bruger yoniægget første gang, er det en god idé at give det et hurtigt opkog. Efterfølgende kan du rense i lidt mild sæbe og vand, eller med en rensespray (link).


Kom godt i gang

Nogle er utålmodige og vil i gang med det samme, mens det for andre er grænseoverskridende at skulle indføre yoniægget de første gange. Hvis du er blandt de sidstsnævnte, kan det måske være rart at bruge lidt tid med ægget; hav det i hånden, mediter med det eller læg det under puden, mens du sover. Der er mange, der har været i kontakt med dit yoniæg, inden det nåede frem til dig, og hvis du mener, at stenen har iboende energier, kan det være rart at lade yoniægget og dine energier møde hinanden, inden du går i gang med træningen.


Øvelser

Der findes mange forskellige øvelser, du kan lave med dit yoniæg. Nogle øvelser toner og styrker musklerne, mens andre skaber smidighed eller afspænder. Og dine grunde til at bruge yoniægget kan variere fra alt mellem inkontinens, ønsket om flere og dybere orgasmer henover egenomsorg eller visse spirituelle praksisser. Vi anbefaler Kvinders Seksuelle Puls (link), hvor de forskellige øvelser er beskrevet.
Vi kan anbefale at gøre det til en lille praksis. Skab ro omkring dig, læg dig på ryggen og smør yoniægget ind i en god glidecreme. Med den brede ende af yoniægget laver du cirklende bevægelser på dine indre kønslæber og lader ægget forsigtigt glide ind med din vejrtrækning. Uden at gøre andet, vil dine muskler automatisk gribe om ægget, og derfor er det vigtigt, at du til at begynde med, kun træner 20 minutter ad gangen.

 


Ældre indlæg Nyere indlæg